Woning verkopen

Wilt u uw huis of appartement verkopen? Tijn Maas Makelaardij weet als geen ander dat bij de verkoop van een woning veel komt kijken. Wat is een realistische vraagprijs? Hoe kan uw woning zich onderscheiden in het aanbod? Hoe zit het met oplevering, overdracht en juridische afhandeling? Allemaal zaken die wij samen met u gaan bekijken en bespreken. Stap voor stap. Onze kennis en expertise maken het verkooptraject helder en overzichtelijk.

Het Traject

1. Vertrouwen
Het is belangrijk dat u zich prettig voelt bij uw makelaar. Tijn Maas Makelaardij vindt het belangrijk dat er vertrouwen is. Daarom is een kennismakingsgesprek met de makelaar altijd de start van het traject. Hierin worden duidelijke afspraken gemaakt en wederzijdse verwachtingen uitgesproken.

2. Reële vraagprijs
De eerste stap bij de verkoop van uw woning is onderzoek en inventarisatie om een reële vraagprijs vast te stellen. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de vraagprijs zoals locatie en onderhoudsstatus. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om kadastraal onderzoek, bodemonderzoek en/of een bouwtechnische keuring uit te voeren. Zo komt u, net als de koper van uw woning, niet voor onaangename verrassingen te staan.

3. Presentatie van uw woning
De welbekende uitspraak: u krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken, geldt zeker bij het presenteren van uw woning. Een potentiële koper kan zich oriënteren via zijn/haar eigen netwerk, op www.tm-makelaardij.nl, op www.funda.nl of ziet het aanbod via social media kanalen. Tijn Maas Makelaardij zorgt ervoor dat uw woning via al deze kanalen opvalt. Zo is het belangrijk dat de foto’s aansprekend zijn. Daarom werken wij samen met een interieurstylist/fotograaf. Een tip die zeker niet over het hoofd mag worden gezien: zorg voor een nette, opgeruimde en sfeervolle woning. Vervolgens heeft Tijn Maas Makelaardij in regio Boxtel en de Meierij de exclusiviteit om uw woning te presenteren op een geheel gepersonaliseerde website met een eigen url.

4. Bezichtiging en onderhandeling
Bij een goede vraagprijs en een optimale presentatie van uw woning zal de potentiële koper niet ver van huis zijn. Dat betekent dat er via ons, uiteraard in gezamenlijk overleg, bezichtigingen kunnen worden gepland. Het is niet gebruikelijk dat de verkoper hierbij aanwezig is. De makelaar draagt zorg voor een gedegen rondleiding en optimale en eerlijke informatievoorziening ten behoeve van een positieve vertegenwoordiging van uw woning. Het is aan de eventuele koper om na deze bezichtiging al dan niet een bod te doen. Samen met u bespreekt de makelaar de verkoopstrategie ten behoeve van een reëel tegenbod, met als doel het beste uit de onderhandeling te halen.

5. Verkoop en afhandeling
Als uw woning is verkocht zorgen wij voor een correcte en vlotte afhandeling, zodat de oplevering, overdracht en juridische afhandeling optimaal verlopen